Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Postup

  1. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska, karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a jednotlivé druhy zeleniny osobitne uvaríme v pare.
  2. Rovnako osobitne ich rozmixujeme, každý druh s 2 vajíčkami a 2 lyžicami dobrého prírodného jogurtu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Formu na terinu alebo na cake či biskupský chlebík vystelieme fóliou na pečenie tak, aby navrchu dostatočne prečnievala.
  3. Formu naplníme vrstvami zeleniny, každý druh osobitne. Fóliu prehneme a uzavrieme.
  4. Dáme zapiecť asi na 30 minút do rúry predhriatej na 180°C. Upečenú terinu necháme trochu vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.
  5. Pokrájame na rezy. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Terinku môžeme podávať ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo. Brokolicu po uvarení hneď ponorte do studenej vody, aby si zachovala farbu. Ja som na to tentoraz zabudla:-(