Trnkový likér (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Ked mi známy dal tento recept, myslela som, že likér z trniek bude trpký, no opak je pravdou. Je to vyborný voňavý a veľmi chutný likér, ktorý má chuť višní. Odporúčam na vyskúšanie a budete ho robiť stále.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Trnky si naoberáme, najlepšie sú ak sú po prvých mrazoch. Očistiť od stopiek.
  2. Umyť pod tečúcou vodou, nechať odkvapať od vody.
  3. Vsypať do fľaše a zasýpať kr. cukrom.
  4. Nakoniec zaliať vodkou,
  5. tak aby bola asi 1 cm nad trnkami. Fľašu uzatvoriť a nechať luhovať, najlepšie na parapetnej doske na slniečku aspoň 6 týždne. Počas luhovania treba trocha premiešať, aby sa cukor dobre rozpustil. Potom likér scediť do čistej fľaše.
  6. Ja som vyluhované trnky ešte vysušila a použivala som ich cez zimu do čaju.
  7. Nazdravie!