Triplet rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jemné,šťavnaté a veľmi chutné rezy s ananásom.
44 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180-200 °C |
Postup
- Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných zašľahám 10 PL kopcovité pr. cukru a vyšľahám tuhý sneh.Do snehu zľahká zašľahám žltky.
- Rozdelim na tri rovnaké časti.Do každého pridám po jednom pudingu a po2 rovné PL múky a po 1 čl kypriaceho prášku.Zľahká premiešam a každé zvlášť vylejem na plech vystlaný papierom.pečiem každé asi 7-10 min.Po upečení nechám vychladnúť a s cesta odstraním pred plnením papier.
- Plnku urobím tak,že s mlieka a zlatých klasov uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladnuť.Medzi tým vyšľahám maslo s cukrami do peny a po vyšľahaní zmiešam s vychladeným pudingom.
- Pri plnení začnem tmavým cestom.Jemne vrch narežem,aby dobré vsiakol džem a taktiež šťava s kompotu.Asi polovicou šťavy s kompotu polejem korpus a
- na to natriem džem.
- Na džem natriem polku plnky,
- na plnku nakrájam polovicu ananasového kompotu.
- Priložím na to ružový plat a postup zopakujem.Na vrch uložím žltý plat,ktorý celkom jemne potriem trochou plnky,
- a polejem čokoládou.
- Po stuhnutí pokrájam na rezy.