Treska s netradičnou prílohou

Autor receptu: rybarkuchar

Moja skúsenosť s mrazenými rybami zo supermarketu je mierne povedané rozpačitá. Ale čo už, čerstvú tresku nezoženiem každý deň. Preto sa viac sústreďujem na prílohy. Ešte stále mi zostalo pár fialových zemiakov, tak som ich použil.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Filety z tresky nakrájame na rovnaké kúsky – odrezky použijeme do polievky
  2. Dôkladne vysušíme, posolíme a opečieme na pár kvapkách oleja, pokvapkáme citrónom a je to.
  3. Karfiol natrháme na malé kúsky, nakrájame zemiaky na kocky 1cm x 1cm a predvaríme v pare. Do vody pridáme soľ, prípadne zeleninový bujón.
  4. Vyberieme a ešte za tepla pridáme strúhaný syr, necháme trochu vychladnúť, dobre premiešame – dochutíme podľa seba (soľ, korenie, čili, bylinky ...)
  5. Rovnako v pare uvaríme kapustové listy. Vytvoríme z nich „kapsu“, ktorú plníme zemiakovo karfiolovou plnkou. Ukladáme na vymastený pekár.
  6. Do každej kapsy nalejeme za 2 – 3 lyžice smotany v ktorej sme rozšľahali vajce. Pečieme v predhriatej rúre cca. 20 min pri 180 až 200 stupňoch.
  7. Cviklu nastrúhame, posolíme a osmahneme na oleji. Pridáme čili papričky, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je cvikla uvarená, zlejeme nadbytočnú vodu ( ja som ju použil do rybacej polievky), rozmixujeme, pridáme 2 lyžice medu a miešame kým nedostaneme hustú omáčku. No a môžeme podávať.
  8. Ešte som zbudol fotku potrebných surovín na prílohu: