Treska s korenenou ryžou a hráškom
Autor receptu: martinis
Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po
mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár korenín : výsledkom bude pestré,
výdatné jedlo :)
1 porcia |
35 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Čili papričku nakrájame na tenké kolieska, ktoré spolu s horčicovými semienkami a kurkumou osmažíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, 2-3 poháriky zeleninového vývaru (podľa typu ryže) a dusíme podľa pokynov na obale, moja potrebovala 25 minút.
- Do väčšieho hrnca vložíme paráčik a vložíme doň hrášok aj kúsky ryby. Paríme 10 – 15 minút, kým sa ryba nerozpadáva. Medzitým nakrájame papriku na kocky a jemne osolíme. Vajíčko ošúpeme a pokrájame na štvrtinky.
- Rybu s hráškom vyberieme, osolíme, pridáme aj papriku a spolu dobre zmiešame. Mäso by malo byť jemné, aby sa rozpadávalo na malé kúsky. Vmiešame maslo, pridáme ryžu a ochutíme bielym korením.
- Servírujeme so štvrtinkami vajíčka a posypané ideálne čerstvým koriandrom, môže byť aj petržlenová vňať. Výborná príloha je mangové čatní. Všetky podrobnosti prípravy nájdete na blogu Martidee :)
- Môj tip : Keďže rybu paríme a delíme na menšie kúsky, bola by škoda použiť čerstvú tresku. Siahnite radšej po kvalitných mrazených filetách.