Treska s korenenou ryžou a hráškom

Autor receptu: martinis

Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár korenín : výsledkom bude pestré, výdatné jedlo :)

1
porcia
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čili papričku nakrájame na tenké kolieska, ktoré spolu s horčicovými semienkami a kurkumou osmažíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, 2-3 poháriky zeleninového vývaru (podľa typu ryže) a dusíme podľa pokynov na obale, moja potrebovala 25 minút.
  2. Do väčšieho hrnca vložíme paráčik a vložíme doň hrášok aj kúsky ryby. Paríme 10 – 15 minút, kým sa ryba nerozpadáva. Medzitým nakrájame papriku na kocky a jemne osolíme. Vajíčko ošúpeme a pokrájame na štvrtinky.
  3. Rybu s hráškom vyberieme, osolíme, pridáme aj papriku a spolu dobre zmiešame. Mäso by malo byť jemné, aby sa rozpadávalo na malé kúsky. Vmiešame maslo, pridáme ryžu a ochutíme bielym korením.
  4. Servírujeme so štvrtinkami vajíčka a posypané ideálne čerstvým koriandrom, môže byť aj petržlenová vňať. Výborná príloha je mangové čatní. Všetky podrobnosti prípravy nájdete na blogu Martidee :)
  5. Môj tip : Keďže rybu paríme a delíme na menšie kúsky, bola by škoda použiť čerstvú tresku. Siahnite radšej po kvalitných mrazených filetách.