Kysnutý koláč s mrveničkou
Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou
Autor receptu: novalim
Dnes sme pre Vás pripravili tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou. Mňam! Vyskúšajte :)
20 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások.
- 500 g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu.
- Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť.
- Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla).
- Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.