Tradičný arabský kahk
Autor receptu: mima364
Kahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v arabských krajinách mesiac pôstu. Tento koláč som si obľúbila v Tunisku. Veľmi mi zachutil a teraz ho robím skoro stále. Všetci, ktorí ho už ochutnali, si ho len chválili. Tak vyskúšajte!
Postup
- Maslo roztopíme a privedieme do varu a necháme vychladnúť. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny (škorica, zázvor a klinček). Do misky pridáme vychladnuté maslo.
- Do cesta pridáme zmes droždia, mlieka a cukru, zľahka premiešame. Prikryté cesto necháme hodinu odpočívať na teplom mieste.
- Cesto vyvaľkáme a naplníme podľa svojho gusta. Ja ho najčastejšie plním orechami, medom, cukrom alebo aj datľami. Cesto zvinieme a dáme upiecť do zlatista.
- Keď kahk vychladne posypeme ho práškovým cukrom. Nech vám chutí.