Tradičná zapiekanka so šunkou a hríbami
Autor receptu: zsibrita
Recept je z Polska - rýchly a chutný (hlavne z čerstvých hríbov)
vlastna fotka - dovolenka v Polsku
2-4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Bagetu pozdlžne prekrojíme a tenko natrieme maslom. šunku a hríby nakrájame na malé kocky. Na prekrojené bagety uložíme pokrájanú šunku a hríby, osolíme a okoreníme provensálskym a černym korením. Posypeme strúhaným syrom. (možeme aj čerstvo posekanou petržlenovou vnatou alebo pažítkou)
- Zapekáme v predhriatej rúre - 190°C - okolo 8 - 10 minút (pokial sa syr neroztopí)
- Podávame s kečupom (najlepšie domácim) a dobre vychladeným bielym vínom alebo pivom.