Tradičná zapiekanka so šunkou a hríbami

Autor receptu: zsibrita

Recept je z Polska - rýchly a chutný (hlavne z čerstvých hríbov) vlastna fotka - dovolenka v Polsku

2-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bagetu pozdlžne prekrojíme a tenko natrieme maslom. šunku a hríby nakrájame na malé kocky. Na prekrojené bagety uložíme pokrájanú šunku a hríby, osolíme a okoreníme provensálskym a černym korením. Posypeme strúhaným syrom. (možeme aj čerstvo posekanou petržlenovou vnatou alebo pažítkou)
  2. Zapekáme v predhriatej rúre - 190°C - okolo 8 - 10 minút (pokial sa syr neroztopí)
  3. Podávame s kečupom (najlepšie domácim) a dobre vychladeným bielym vínom alebo pivom.