Medová torta
Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom
Autor receptu: redakcia
Medové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka.* Torta je najlepšia, keď postojí v chladničke aspoň 24 hodín.
10 porcií |
40 (+ odležanie) minút príprava |
Postup
- Pripravíme si osem plátov hotového medového cesta a a z každého vykrojíme kruhy s priemerom 22–24 cm. Odkrojky neskôr použijeme na zdobenie torty.
- Pripravíme plnku. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a medom. V druhej miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie. Obe hmoty spolu jemne zmiešame.
- Prvý korpus položíme na stojan. Na plát
nanesieme dve lyžice plnky, priklopíme druhým korpusom a postup opakujeme, kým nepoužijeme všetkých osem korpusov.
- Zvyšnú plnku nanesieme na vrch aj na boky torty. Uhladíme cukrárskou špachtľou alebo kartou a uložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň najemno nasekáme zvyšky medových plátov a nanesieme ich na boky torty. Vrch dozdobíme umytým a odkvapkaným bobuľovým ovocím. Tortu dáme ešte na hodinku do chladničky a môžeme podávať.