Torta s mascarpone-tvarohovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Torta, ktorej spája chuť ľahkého mascarpone- tvarohového krému a domáceho malinového džemu. Tortičku som pripravila k dnešným prvým meninám našej 3 mesačnej dcérky. Už sa teším ako budeme v kuchyni vypekať spolu, keď trošku podrastie.

12
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto si pripravíme vyšľahaním 5 žĺtok s cukrom. Šľaháme do peny. Potom pridáme vlažnú vodu a olej. Následne už len jemne primiešame zmiešané sypké suroviny (hl. múku, kakao a kypriaci prášok). Nakoniec primiešame vyšľahané bielky.
  2. Pečieme na 180 °C asi 35 minút. Použila som formu 24 cm vystanú papierom na pečenie. Po vychladnutí korpus pomocou nite prerežeme na 3 časti.
  3. Krém pripravíme vyšľahaním jemného tvarohu, mascarpone a salca. Podiel kondenzovaného mlieka môžeme prispôsobiť podľa chuti.
  4. A plníme. Korpus potrieme malinovým džemom. Ja som použila svoj domáci z minuloročnej sezóny.(https://varecha.pravda.sk/recepty/malinovy-dzem/59336-recept.html)
  5. Následne rozotrieme 2/3 krému. Ako stredný korpus som použila vrchnú časť, ktorú otočíme smerom dolu. Dosiahneme tak rovný povrch. Znova natrieme džemom a naplníme krémom.
  6. Torta by mala mať vzhľad polonahej torty. Preto povrch potrieme zvyšným krémom a boky len jemne uhladíme.
  7. Polevu si pripravíme tak, že necháme zovrieť smotanu a len prilejeme do nalámanej bielej čokolády a zmiešame na polevu.
  8. Na zdobenie som použila živé ruže a šípky z našej jesennej prechádzky. Nemusíte sa báť, že kvety zvädnú, majú totiž dostatok vlhkosti z torty a vydržia aj do druhého dňa.
  9. A tu už je naša mini oslava, pre našu mini meninovú oslávenkyňu.