Torta s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: ywett
recept nenáročný na prípravu ;-)
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
- Celé vajcia vyšlaháme s hnedým a vanilkovým cukrom.
- Pridáme olej.
- Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
- Mlieko.
- Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm)
- Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
- 2PL mlieka.
- Vylejeme na bledé cesto.
- A s vidličkou troška premiešame.
- Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
- Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
- Natrieme plnku na dobre vychladnutý korpus a ľubovoľne ozdobíme.
- Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť a najlepšie nechať tortu, do druhého dňa, potom v chladničke.
- Dobrú chuť!