Torta s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: ywett

recept nenáročný na prípravu ;-)

25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Celé vajcia vyšlaháme s hnedým a vanilkovým cukrom.
  3. Pridáme olej.
  4. Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  5. Mlieko.
  6. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm)
  7. Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
  8. 2PL mlieka.
  9. Vylejeme na bledé cesto.
  10. A s vidličkou troška premiešame.
  11. Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
  12. Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
  13. Natrieme plnku na dobre vychladnutý korpus a ľubovoľne ozdobíme.
  14. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť a najlepšie nechať tortu, do druhého dňa, potom v chladničke.
  15. Dobrú chuť!