Torta pre malú susedku Emku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Milá, rozkošná, ktorej by som nedokázala odoprieť nič. Takto som jej urobila meninovú tortičku. Plnka je parížska šľahačka tmavá a z vonku som ju zdobila bielou, v kombinácii s tmavou.

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala som miešať sneh, potom som pridávala cukor. Žĺtky som zmiešala a pridala som ich naraz do snehu a iba zľahka premiešala. Opatrne som vmiešala múku s práškom do pečiva.
  2. Forme na tortu s priemerom 23 cm som vystlala dno papierom na pečenie a cesto som vyliala. Trúbu som nechala vyhriať na 160 st.
  3. Piekla sa 60 min., upečenú som nechala vychladiť vo forme. Potom som ju vybrala a nechala ešte chladiť na mriežke.
  4. Vychladnutú som prekrojila na 3 časti.
  5. Broskyňový džem som zohriala a horúcim som potrela spodný plát.
  6. Na džem som natrela tretinu tmavej parížskej šľahačky.Položila som druhý korpus, ktorý som tiež natrela horúcim džemom.
  7. Natrela som druhou tretinou krému.
  8. Položila som tretí korpus a celú tortu som natrela bielou parížskou čokoládou.
  9. Odloženým tmavým krémom som zdobila tortu okolo obvodu aj v stred. Do vnútorného obvodu som uložila želé pomaranče aj citróny okolo. Zostalo mi aj na spodný lem. Potom som už iba dozdobila bielou šľahačkou. Šľahačku, ktorá mi zvýšila, som zmiešala a použila som ju do nedeľného zákusku Makový sen. Prajem vám dobrú chuť.
  10. Parížsku šľahačku tmavú som si urobila deň vopred. Druhý deň som ju už iba vyšľahala mixérom.
  11. Parížska šľahačka biela tak isto urobená ako ako tmavá.
  12. Fotku torty v reze zatiaľ nemám, pretože ju brali k dedkovi. Keď ju odfotia, pridám dodatočne rez.