Torta pre malú susedku Emku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Milá, rozkošná, ktorej by som nedokázala odoprieť nič. Takto som jej urobila meninovú tortičku. Plnka je parížska šľahačka tmavá a z vonku som ju zdobila bielou, v kombinácii s tmavou.
12 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala som miešať sneh, potom som pridávala cukor. Žĺtky som zmiešala a pridala som ich naraz do snehu a iba zľahka premiešala. Opatrne som vmiešala múku s práškom do pečiva.
- Forme na tortu s priemerom 23 cm som vystlala dno papierom na pečenie a cesto som vyliala. Trúbu som nechala vyhriať na 160 st.
- Piekla sa 60 min., upečenú som nechala vychladiť vo forme. Potom som ju vybrala a nechala ešte chladiť na mriežke.
- Vychladnutú som prekrojila na 3 časti.
- Broskyňový džem som zohriala a horúcim som potrela spodný plát.
- Na džem som natrela tretinu tmavej parížskej šľahačky.Položila som druhý korpus, ktorý som tiež natrela horúcim džemom.
- Natrela som druhou tretinou krému.
- Položila som tretí korpus a celú tortu som natrela bielou parížskou čokoládou.
- Odloženým tmavým krémom som zdobila tortu okolo obvodu aj v stred. Do vnútorného obvodu som uložila želé pomaranče aj citróny okolo. Zostalo mi aj na spodný lem. Potom som už iba dozdobila bielou šľahačkou. Šľahačku, ktorá mi zvýšila, som zmiešala a použila som ju do nedeľného zákusku Makový sen. Prajem vám dobrú chuť.
- Parížsku šľahačku tmavú som si urobila deň vopred. Druhý deň som ju už iba vyšľahala mixérom.
- Parížska šľahačka biela tak isto urobená ako ako tmavá.
- Fotku torty v reze zatiaľ nemám, pretože ju brali k dedkovi. Keď ju odfotia, pridám dodatočne rez.