Torta Harlekýn

Autor receptu: janaja

Ponúkam recept na lahodnú dobrú tortu. Zvyknem ju piecť na slávnostné príležitosti, okrem toho, že ju moja rodina obľubuje aj dobre vyzerá. Škoda, nemám foto ale až ju budem robiť, doložím. Rozhodla som sa ju pridať do receptov ako môj prvý príspevok.

12
porcií
30 minút
príprava
2O minút
na 18O °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: 5 žľtkov vymiešame s 5 lyžicami práškového cukru. Pridáme 3 lyžice polohrubej múky s 2 lyžicami preosiateho kakaa a sneh z 5 bielkov. Vylejeme do vymastenej tortovej formy, vysypanej múkou alebo strúhankou a upečieme.
  2. Krém: 1 horčicový /alebo objemom podobný/ pohár mlieka zohrejeme, roztopíme v ňom 1/8 masla a 10 dkg horkej čokolády. Vylejeme do mixéra a mixujeme 2-3 minúty. Na 24 hodín dáme do chladničky. Na druhý deň ručne vyšľaháme. Krém si môžme urobiť deň vopred.
  3. Na vychladnutý korpus rozotrieme čokoládový krém a naň dve vyšľahané šľahačky s 1 vanilk. cukrom a smetaxom. Natrieme na krém, "postrapatíme" vidličkou a navrch nastrúhame zvyšnú čokoládu.