Torta ako parížska
Autor receptu: xanadu1955
Už ani neviem odkiaľ mám ten recept, ale tortička je výborná.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň pred pečením si uvaríme 1 šľahačkovú smotanu s čokoládou a 1 šľahačkovú smotanu bez čokolády- nesie sa variť, tesne pred bodom varu odstaviť, nechať vychladnúť a potom dať do chladničky.
- Na druhý deň si upečieme korpus: Zo žĺtkov, cukru, vody a rumu vymiešame hustý krém, pridáme kakao a pomaly pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
- Keď korpus vychladne, rozrežeme ho a natrieme džemom. Banány nakrájame na kolieska poukladáme na džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu, natrieme džemom, poukladáme banány. Na banány navrstvíme čokoládový krém, ktorý sme vyšľahali s uvarenej šľahačky a čokolády. Keď nám vyjde natrieme aj boky torty, alebo si uvaríme viac šľahačky s čokoládou. Potom si vyšľaháme bielu uvarenú šľahačku a tou tortu ozdobíme polu s banánmi.