Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa
Autor receptu: archaa
6 porcií |
20 minút príprava |
30-60 minút na 200 °C |
Postup- Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny,pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme
- Pridáme odkvapkané hrozienka, kôru z citróna a extra rum. Šľaháme ďalej
- Pokračujeme pridaním vyšľahaného snehu a zľahka ale dobre premiešame.
- Štrúdlové cesto potrieme maslom, ja som mala podložené papierom na pečenie a nanesieme naň tvarohovú plnku
- Zvinieme.
Niekto robí na utierke, ja len zahnem oba konce a na 2x pretočím. Preložím aj s papierom na plech, tam potriem štrúdľu ešte maslom.
- Pečieme na 200 stupňoch pol hodiny až hodinu. To závisí od typu cesta a aj od vašej rúry... 10-20 minút pred dopečením zaleme štrúdľu mliekom a dopečieme.
- Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávať môžme napríklad s kopčekom zmrzliny či šľahačky alebo dokonca so studenou vanilkovou omáčkou
|