Tofu v papierikoch (fotorecept)

Autor receptu: viera111

Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí aj "mäsožravcom". Vymyslela som ho sama, raz keď som blúdila po obchode a hľadala niečo na večeru, aby som prekvapila manžela. Bol to risk, ale podarilo sa :-).

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Základom receptu je hotová zmes korenia "Maggi nápady Šťavnatý steak s provensálskym korením", ktorá je pripravená na mastnom papieri. Pôvodne je určená na kuracie prsia, ja som ju použila na Tofu biele natur. Na večeru pre dvoch stačí jedna kocka tofu, pre väčších hladošov treba viac.
  2. Začneme prílohou - uhorkový šalát na spôsob tzatziky: uhorku olúpem a postrúham na rezančeky.
  3. Pridám jednu kyslú smotanu a pretlačím jeden strúčik cesnaku. Posolím, pomiešam a odložím do chladničky, kým sa pripraví tofu.
  4. Tofu pokrájam na plátky cca pol centimetra hrubé - ja si pripravím radšej menšie kúsky, ľahšie sa s nimi pracuje.
  5. Maggi papieriky si tiež nastrihám na menšie kúsky a zabalím do nich plátky tofu. Popritláčam a opekám na suchej teflónovej panvici asi 3 minúty z každej strany. Teplotu dávam na 6.-7. stupeň (z max. 9) - ale to už každý zvládne podľa vlastného odhadu. Hotové dám nabok, poukladám ich ešte v papierikoch na seba, aby nevychladli.
  6. Potom utriem panvicu suchou papierovou utierkou a pripravím na nej hranolky. Dávam len trošku oleja, po rozohriatí vsypem hranolky a za občasného premiešania opekám. Na záver osolím. Kto chce zdravú večeru, spraví si varené zemiaky. Servírujeme už samozrejme bez papierikov :-). Dobrú chuť!