Tirolské gaštanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Skvelý zákusok na víkendové pochutnanie ku kávičke.. opäť som zablúdila do nádherného kraja pohoria Álp..

20
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila kocky čokolády...horkú čokoládu som pokrájala na drobné kocky..
  2. Na cesto som recept rozpísala tak, ako som použila jednotlivé suroviny...v prvom rade som si rozdelila vajcia..k bielkam som pridala štipku soli vymiešala na sneh a postupne som do neho pridávala 50 g. cukru a vyšľahala na tvrdú hmotu..k žltkom som pridala 50 g. cukru a vymiešala som do peny..
  3. maslo som nechala roztopiť na izbovú teplotu a zašľahala som ho do žĺtkového cesta..
  4. pridala som na kocky pokrájané gaštanové pyré a v malých dávkach som ho zapracovala do cesta..
  5. múku som zmiešala s práškom do pečiva a postupne som ju preosievala v malých dávkach do cesta..
  6. a potom som opatrne v malých dávkach zamiešala do cesta sneh..
  7. a napokon som pridala a pomaly vmiešala do cesta kocky čokolády..
  8. plech na pečenie 27x37cm. so vystlala papierom na pečenie a cesto som rovnomerne rozotrela a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15.min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..
  9. pripravila som si krém: šľahačku, cukor...som dobre vyšľahala, pridala som kakao a znova prešľahala..
  10. pridala som opäť na kocky pokrájané gaštanové pyré a dobre premiešala..pridala som smetafix a griotku..hotový krém som dala vychladiť do chladničky..
  11. gaštanový korpus som položila na podnos..potrela som ho domácim kivi džemom, v ktorom bola i biela čokoláda..nechala som ju v celosti..
  12. na kivi džem som natrela polovicu krému..samozrejme som recept zase upravila podľa svojho uváženia a použila som mini piškótky..
  13. piškótky som namáčala v zázvorovom sirupe..
  14. a ukladala ako cínových vojačikov pekne vedľa seba..
  15. na piškótky som natrela druhú polovicu krému, no a samozrejme to nedopadlo dobre..piškótky mi vytŕčajú hlávky spod krému...
  16. no a náhradná alternatíva je parížska šľahačka...takže som ňou mala v úmysle zdobiť vrch, ale potrela som ňou krém..hotový koláč som uložila do chladničky na noc..
  17. hotový v reze..
  18. Prajem vám dobrú chuť..)