Tiramisu
Autor receptu: vikulqa
12 porcií |
45 minút príprava |
Postup- Pripravíme si kávu. Vychladenú kávu scedíme a vmiešame do nej Amaretto.
- Bielka s trochou cukru vyšlaháme na sneh. Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšlaháme na hustú penu. Do žĺtkov vmiešame Mascarpone a potom sneh z bielkov.
- Dno a steny nádoby ponatierame tenučkou vrstvou krému. Piškóty pred uložením do formy namočíme do kávy na 2 sekundy. Na prvú vrstvu piškót dáme plnku a znova zakryjeme druhou vrstvou piškót na ktorú opäť dáme plnku.
- Vrchnú vrstvu plnky rovnomerne zasypeme kakaom. Necháme odstát v chladničke na 12 hodín.
Ja som to dávala do klasickej formy na pečenie ( okrúhlej ) preto ten tvar.
|