Tiramisu

Autor receptu: vikulqa

12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kávu. Vychladenú kávu scedíme a vmiešame do nej Amaretto.
  2. Bielka s trochou cukru vyšlaháme na sneh. Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšlaháme na hustú penu. Do žĺtkov vmiešame Mascarpone a potom sneh z bielkov.
  3. Dno a steny nádoby ponatierame tenučkou vrstvou krému. Piškóty pred uložením do formy namočíme do kávy na 2 sekundy. Na prvú vrstvu piškót dáme plnku a znova zakryjeme druhou vrstvou piškót na ktorú opäť dáme plnku.
  4. Vrchnú vrstvu plnky rovnomerne zasypeme kakaom. Necháme odstát v chladničke na 12 hodín. Ja som to dávala do klasickej formy na pečenie ( okrúhlej ) preto ten tvar.