Tiramisu

Autor receptu: roman123

Tento dezert je môj veľmi obľúbený a to nie len preto, že je veľmi chutný a každý ho zbožňuje, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu.Keďže sa nepečie, jeho prípravu zvládnu aj menej skúsený kuchtíci.

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme zrnkovú kávu (takú silnejšiu) a necháme ju vychladnúť.Precedíme ju cez sitko a pridáme amareto alebo mandľovú arómu.Ja dávam jedno, alebo druhé, podľa toho či to robím do roboty, alebo na doma.Odložíme nabok.
  2. Do misy vylejeme smotanu na šľahanie a šľaháme.Postupne ako nám smotana hustne pridávame stužovač a práškový cukor.Keď už je šľahačka hotová, pridáme maskarpone a ešte poriadne premixujeme nech sa nám všetko pekne spojí.
  3. Nájdeme si misu podľa potreby.Piškóty namáčame do kávy a vykladáme nimi spodok misy.Pozor: nenechávajte piškóty príliš dlho namočené v káve, lebo budú veľmi rozmočené.Piškótu stačí nechať ponorenú v káve tak 1-2 sekundy.
  4. Keď máme spodok vyložený piškótami, nanesieme prvú vrstvu krému, ktorý sme si pripravili.
  5. Následne dáme druhú vrstvu piškót a hneď na ne aj druhú vrstvu krému.Posypeme kakaom a necháme odležať najlepšie do druhého dňa nech piškóty pekne zmäknú. Hotovo a dobrú chuť.