Teplé sendviče s Ajvarom
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Toto jedlo je nie len vhodné na dlhé zimné večery, ale môžete ho spokojne podávať aj v lete na terase ako desiatu
alebo olovrant.
Postup
- V miske zmiešame jemný Ajvar Podravka s olejom.
- Všetky kúsky chleba potrieme najprv maslom a potom pripravenou zmesou z Ajvaru.
- Na 4 kusy potretého chleba naukladáme plátky syra a zakryjeme ich zvyšnými 4 kusmi.
- Na panvici (odporúčame teflónovú) zahrejeme olej a pridáme sendviče. Opečieme ich zľahka cca 2 - 3 minúty z každej strany.
- Pred podávaním rozrežeme sendviče stredom tak, aby sme dostali trojuholníky, posypeme petžlenovou vňaťou, pridáme šalát a podávame teplé.