Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Na korpus rozmixujeme detské piškóty
s maslom. Zmes utlačíme do formy na pečenie
do výšky asi 1 cm a necháme zapekať pri 170 °C
asi 10 minút.
- Tekvicu hokaido nakrájanú na malé kocky
dusíme v troške vody s javorovým sirupom. Po
zmäknutí ju rozmixujeme na
pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone,
práškovým cukrom, so škoricou a v smotane
rozpustenú želatínu. Touto zmesou prelejeme
vychladenú formu s korpusom asi do troch
štvrtín. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Na malinové želé varíme maliny v troche vody
s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Rozmixujeme
dohladka a pridáme agar, ktorý ešte asi minútu
povaríme. Potom želé nalejeme na vytuhnutú
zmes vo forme. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
|