Tekvica v slaninkovom kroji

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1,5 cm hrubé plátky. Každý plátok zabalíme do oravskej slaniny. Osolíme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pokvapkáme tekvicovým olejom a dáme piecť na 180 0C asi na 10–15 minút.
  2. Z bielkov, masla, múky a maku vyšľaháme cesto. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 160 0C do zlatista. Po upečení vykrojíme 5 cm široké a 20 cm dlhé pásiky. Horúce cesto obtočíme okolo pohára a necháme stuhnúť.
  3. Z plnotučného mlieka vyšľaháme hustú penu, ktorú zmiešame s ríbezľovým džemom alebo čerstvými ríbezľami, ktoré predtým trošku roztlačíme. Penou plníme vytvorené krúžky z cesta.