Tekvica grilovaná

Autor receptu: dvorka

Ďalší z mojich diétnych, dnes čisto zeleninových jedál.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prílohu si dám do tlakového hrnca na parák kaleráb, patizón a mrkvu. Zalejem 1,5 dcl vriacej vody, zavriem a dám variť. Keď začne papiňák fufňať, znížim zdroj telpa na minimum a parím 5 minút. Potom vypnem a nechám dôjsť 10 minút. (Takto parím aj zemiaky a nikdy nemám rozpadnuté. Aj celé v šupke na zemiakový šalát na Vianoce, ale vtedy ich parím 8 minút a nechám dôjsť 20.)
  2. Kaleráb s patizónom, soľou a troškou oleja som popučila na kašu a pridala nakrájanú mrkvu.
  3. Tekvicu som nakrájala na kolieska, osolila a nechala odslziť. Otočila som a vrch potrela olejom.
  4. Na grilovacej panvici som opiekla kolieska tekvice najskôr z potretej strany 6 minút na najmenšom plameni. Pred otočením som znova potrela olejom a po otočení ešte dosolila. Podľa chuti sa môžu aj okoreniť.
  5. Diétny zeleninový obed. Môže sa dať aj s kečupom, pre tých čo chcú zemiaky, tak zemiaky, alebo zeleninový šalát :)