Tatarák inak

Autor receptu: doman

Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa na prípravu nepoužíva najdrahšia sviečková, ktorá je podľa mňa menej výrazná ako nízky roštenec. POZOR dávajte pozor aké mäso kupujete. Roštenec by mal byť nízky, (nie vysoký, je prerastený tukom) a dobre odležaný. Nikdy nerobte tatarák z kravského mäsa, najlepšie je z mladého býčka. Tak čo to som Vám popísal, pustme sa do prípravy.

1
porcia
20 minút
príprava

Postup

  1. Postup je jednoduchý. Tatarák chutí každému inak. Ja ho robím tak, že rozomleté mäso zakvapnem olivovým olejom, pridám jemne byliniek, čierne korenie, polovičku malej šalotky, 1ks ančovičky a asi tri guličky kapary. Samozrejme nezabúdam na 1 PL kečupu a horčice. Z mäsa si vytvarujeme bochník, k nemu podávame 4 žĺtky, zvyšnú cibuľu a ostatné suroviny.