Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Autor receptu: evekej
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
6 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 210 °C |
Postup
- Mrkvu si ocistime a narezme na nie velmi hrube kolieska.Na panicu si dame maslo,mrkvu na kolieska a 2 PL cukru a na miernom ohni 10 minut restujeme,stale miesame aby nam mrkva neprihorela.ked je hotova dame si ju do formy(ja som pouzila okruhlu)na vrch mrkvy poukladame syr feta rozdrobeny(mozme nahradit tvarohom,alebo kozim syrom-vtedy trochu osolime)inac nesolime feta je dost slana.Na vrch potom dame listkove cesto okruhle a okraje trochu zahneme do vnutra formy.
- pecieme na 210°C do zlatova 35 minut
- kolac vyberieme nechame 5 minut vychladnut a prevratime ho na tanier.Podavame najlepsie s hlavkovym salatom