Tarte Tatin s mrkvou a fetou

Autor receptu: evekej

Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 210 °C

Postup

  1. Mrkvu si ocistime a narezme na nie velmi hrube kolieska.Na panicu si dame maslo,mrkvu na kolieska a 2 PL cukru a na miernom ohni 10 minut restujeme,stale miesame aby nam mrkva neprihorela.ked je hotova dame si ju do formy(ja som pouzila okruhlu)na vrch mrkvy poukladame syr feta rozdrobeny(mozme nahradit tvarohom,alebo kozim syrom-vtedy trochu osolime)inac nesolime feta je dost slana.Na vrch potom dame listkove cesto okruhle a okraje trochu zahneme do vnutra formy.
  2. pecieme na 210°C do zlatova 35 minut
  3. kolac vyberieme nechame 5 minut vychladnut a prevratime ho na tanier.Podavame najlepsie s hlavkovym salatom