Čokoládové tartaletky
Tartaletky s čokoládovým krémom a hruškami
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Na pracovnú dosku dáme múku zmiešanú s kakaom
a urobíme do nej priehlbinku.
Do nej dáme vajce, štipku soli,
na kocky nakrájané studené maslo a cukor.
Zamiesime cesto, zabalíme ho do
potravinovej fólie a necháme dve
hodiny v chladničke.
- Formičky na tartaletky (s priemerom 10 cm) vymažeme maslom
a dáme do chladničky. Cesto
vyvaľkáme na hrúbku 4 mm
a povykrajujeme kruhy. Vtlačíme
do formičiek a necháme ešte asi
15 minút chladiť. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
- Na cesto vo formičkách dáme kolieska
papiera na pečenie a naň suchú fazuľu,
aby sme cesto zaťažili. Pečieme
15 minút, necháme vychladnúť,
fazuľu a papier odstránime.
- Čokoládový krém: Čokoládu
nalámeme na kúsky a necháme
roztopiť vo vodnom kúpeli. Roztopíme maslo. V ďalšej nádobe
necháme zvariť smotanu s mliekom, pridáme
roztopenú čokoládu a tekuté
maslo. Vymiešame, prikryjeme
fóliou a necháme postáť, až krém
začne tuhnúť. Potom krémom
naplníme vychladnuté tartaletky. Do krému zľahka vtlačíme plátok hrušky. Tartaletky ozdobíme
mandľovými lupienkami a píniovými orieškami.
|