Krupicový koláč
Taliansky krupicový koláčik
Autor receptu: livesmilelove
Tento recept som našla v talianskej
knihe, vyskúšala som a bol naozaj
výborný.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravte si ingrediencie.
- Zohrejte mlieko, pridajte pomaličky krupicu a polovicu cukru, metličkou miešajte.
- Keď krupica zhustne, primiešajte maslo.
Nechajte vychladnúť, potom primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.
- Ručným mixérom vymiešajte druhú polovicu cukru s vajíčkami.
- K vajíčkovej zmesi pridajte ricottu, 1/2 prášku do pečiva rozpusteného v troche mlieka a podľa chuti kandizované alebo zavárané ovocie. Zmes primiešajte do krupicovej kaše.
- Pripravené cesto vylejte na nízky, maslom vymastený plech. Pečte 25 minút na 180 °C.
- Dobrú chuť!