Takmer Sacher torta zdobená čokotransférom

Autor receptu: tutika

Manžel má narodeniny a má rád túto tortu a ja som chcela vyskúšať prácu s čokotransférom. A prečo takmer Sacher torta? Pretože som použila iné suroviny ako idú do originálneho receptu na Sacherovú tortu. Recept na korpus je z knihy Torty a múčniky.

15
porcií
25 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor vymiešame s maslom a van. cukrom dopenista, pridáme žľtky a rozpustenú čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh, v polovici šľahania pridáme kryštálový cukor a došľaháme. Zmes ručne vmiešame do zmesi a nakoniec pridáme múku. Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie, upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Použila som formu s priemerom 25 cm, korpus mal 5 cm. Piekla som v plynovej rúre na stupni 3.
  2. Vychladnutý korpus prerežeme. Vodu dáme zovrieť a vsypeme cukor. Odstavíme a pridáme trochu rumu. Cukrovým rozvarom potrieme korpus. Do zvyšného rozvaru dáme džem a zahrejeme. Do džemu primiešame 2 lyžičky roztopenej čokolády. Potrieme korpus. Čokoládu polámeme, pridáme Ceru a rozpustíme, pridáme olej a zamiešame. Tortu dáme na mriežku a celú ju polejeme . Stečená čokoláda na alobale sa dá opätovne použiť.
  3. Prvý pokus s čokotransférom nevyšiel, vzor sa rozmazal, zrejme som naniesla teplú čokoládu. Druhý sa vydaril viac. Použila som čokoládu na varenie z Lidlu. z čokotransféru som vystrihla srdiečko, na tácku som položila papier na pečenie, na papier fóliu. Rozpustenú čokoládu som miešala, až kým nevychladla, ale bola ešte tekutá. Lyžičkou som naniesla čokoládu na fóliu, tácku som nadvihla a opatrne spustila, tým sa mi vyrovnala čokoláda a dala som ju do chladničky. Keď sa čokoláda začala oddeľovať od papiera na pečenie, fóliu som stiahla, nožom som upravila okraje srdiečka, naniesla na tortu a dozdobila perličkami.