Tajne zeleninové omeletky
Autor receptu: fedrah
Sú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem ich obvykle na vdolkovej panvici - tá s tými malými okrúhlymi jamkami, ale je možné použiť akúkoľvek inú :) - a dokonca ich piecť na kvalitnej teflónke aj na sucho.
15-20 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- očistíme zeleninu, na jemno nastrúhame mrkvičku, cuketku na hrubšie "slížiky" - miesto cukety je možné použiť mladý kaleráb. Dáme do misky a jemne posolíme.
- K zelenine pridáme 4 vajíčka, mlieko a minimálne 2 lyžice múky. Podľa množstva zeleniny je možné doplniť mliekom a ďaľšou múkou. Dôkladne zmes premiešame. Pre deti je lepšie používať kvalitné vajcia, ak nemáte prístup k domácim a bio sa vám zdajú drahé, zvoľte aspoň tie s podsádkového chovu, alebo aspoň omega ...
- Na strednom plameni a olejom vytretej panvici (používam silikónový štetec na potieranie) pečiem z oboch strán malé omeletky - deti totiž radšej zjedia 5 malých kúskov ako jeden veľký :)