Tabouleh z Maroka s couscous (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v
Maroku, Libanone, Palestíne a iných krajinách, pripravuje sa z bulguru alebo couscous so
zeleninou a množstvom zelených vňatí, ochucuje sa citrónovou šťavou a koreninami, je
rýchlo hotový a veľmi chutný. Podáva sa ako šalát, príloha i samostatné jedlo. Tento
recept bol na ChefParade, pochádza z Maroka. Postup- Pokrájala som na kocky červenú cibuľu,
- ...červenú papriku,
- ...paradajky, ktoré som zbavila jadierok,...
- ...a listy piepornej na malé kúsky.
- Do pohára som odmerala potrebné množstvo couscous,...
- ...nasypala som ho do misy,...
- ...zalliala 1,5 šálkou horúcej vody, misu som prikryla alobalom a dookola utesnila, aby sa couscous dobre napučal, nechala som stáť asi 20 minút.
- Zatiaľ som posekala na drobno petržlenovú vňať.
- K napučanému couscous som pridala soľ, rímsku rascu,...
- ...papriku, cibuľu,...
- ...paradajky,...
- ...mätu piepornú,...
- ...petržlenovú vňať,...
- ...pripravila som citrónovú šťavu,...
- ..ktorú som priliala ku couscous aj s olivovým olejom, ktorý šalát zjemní i ochutí...
- ...premiešala a "načechrala" pomocou vidličky.
- Podávala som v mise, z ktorej si každý nabral sám podľa vlastnej chuti na tanier, mali sme tento šalát ako ľahký obed.
- Záber zblízka: dobre vidno, ako couscous napučal, je ľahký a nadýchaný, ľahko stráviteľný, plný vitamínov, má veľmi osviežujúcu príjemnú chuť po mäte, citrónovej šťave a petržlenovej vňati, býva rôzne korenený s rôznou zeleninou, podľa krajiny, v ktorej sa podáva ako šalát, príloha k hlavnému jedlu alebo ako samostatné jedlo na obed či večeru. Tabouleh je veľmi obľúbeným jedlom v Maroku, Libanone, Sýrii, Palestíne a inde, pripravuje sa z bulguru alebo couscous s rôznou zeleninou a s veľkým množstvom vňate, podáva sa vlažný alebo vychladený, ktorý je po prepojení chutí ešte lepší.
|