Syrovo-maslové jednohubky (fotorecept)

Autor receptu: eldina

toto je môj favorit, čo sa týka chuti, rýchlosti, vôni-ale pozor, hrozí od nich závislosť!!..:)... k poháriku dobrého vínča ako stvorené....:)

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /soliť netreba, syr-nastrúhaný , ale aj olivy , či balkánsky syr-všetko je dosť slané/
  2. tvrdý syr najemno nastrúhať, pridať maslo, múku a rukou miesiť, kým nevznikne z cesta" guľka", s ktorou sa dá pracovať..../ešte malá rada, ktorú som zistila, ked som ich robila 2.x/-nič netreba vážiť, syra dáte koľko chcete, potom pol masla a múky toľko- kým to "pije"..:)..
  3. z cesta trhať množstvo, akú veľkú guľku chcete, pripraviť si syr a olivy
  4. guličku "rozpučiť", vložiť na ňu olivu, či syr , cesto spojiť a opäť vytvoriť guličku...takto sa hráme, kým neminieme všetko cesto...:)
  5. na plech dať papier na pečenie, naň dávať guľky...piecť v predhriatej trúbe na 200 °c , cca 15-20 minút...nezľaknúť sa úžasnej , syrovo-maslovej vône, kým ich budete piecť...:)
  6. milujem pagáče a ostatné slané chuťovky v pivu či vínu, ale na toto nemá ani jedno pečivo!!....obrovská mňamka!!..:)
  7. mala som asi 30 ks, ale samozrejme závisí, aké veľké guličky si urobíte...do času prípravy dám čas aj s pečením, inak je to všetko len pár minút....cesto asi 3 minuty, aj s nastrúhaním, hranie sa s guľkami /angast, čakám na toto tvoj koment/..:)- asi 5 min, ostané je už len pečenie..