Syrové slimáky

Autor receptu: palma

Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť jednoduché slané slimáky.

15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme vychladiť. Pripravíme si syrovú plnku zo všetkých prísad okrem rasce.
  2. Vychladnuté cesto a aj plnku si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu cesta rozvaľkáme a rovnomerne natrieme syrovou plnkou. Zrolujeme cesto do rolády a dáme vychladiť do mrazničky. Rovnako spracujeme aj druhú polovinu. Pred zrolovaním ju ale môžeme posypať mletou rascou.
  3. Po správnom vychladení krájame rolády na tenké plátky (3 – 4 mm). Kolieska ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista pri teplote 200 °C približne 15 – 17 minút.