Syrové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dostala som nový recept na výborné slané tak som vyskúšala a tu je výsledok.
150 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Syr si na jemno nastrúhame, urobíme si kvások.
Keď máme kvások hotový si zo všetkých surovín dobre vypracujeme cesto. Ja robím kysnuté cestá strojom.
Ešte malá poznámočka - na budúce keď budem piecť zvolím určite iný údený syr možno Tekovský údený.
- Keď je cesto dobre vymiesené ho dáme do väčšej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť a dáme ho do chladničky do druhého dňa. Najlepšie je večer si urobiť cesto a ráno pracovať. Alebo zabalíme do potravinárskej fólii a dáme do nádoby. Ale lepšie je tak ak máte nádobu, ktorá sa dá dobre uzavrieť.
- Cesto na druhý deň.
- Cesto si prekrojíte na polovicu a jednu polovicu si vyvaľkáte na hrúbku asi 1 cm.
- A vykrajujeme kolieska aké chceme. Ja som volila menšie také jedno hubky, ktoré dáme na plech necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť. Potom natrieme vajíčkom a posypeme soľou. Ja som solila hrubozrnnou morskou a ľanovými semienkami.
- A tu sú už všetky upečené. Vyšlo mi 150 kusov takýchto menších.
- Tu sú na tácke.
- No a piekla som to na opekačku k synovi a okrem toho aj naše obľúbené rýchle makové a orechové rožky.