Syrčák (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Experimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie. Môj dnešný obed vyprážaný syr a zemiaky skončil v jednej placke. A vyšiel.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Syr, mrkvu a zemiaky som si nastrúhala na jemno.
- Pridala som vajíčka, soľ a korenie a poriadne premiešala.
- Z masy som si odobrala za veľkú lyžicu, urobila som placku a posypala strúhankou. Robila som na ruke, obrátila som do druhej ruky a znova posypala strúhankou a tú som z oboch strán ešte pritlačila.
- Na panvici s olejom som opiekla z jednej strany. Opatrne som prevrátila a opiekla aj zo strany druhej.
- Niečo medzi zemiakovou a syrovo-zeleninovou plackou.
Príloha podľa chuti. Zemiaky, tatarka, kyslé uhorky alebo len olivy ☺.