Svieži šalát z miešanej zeleniny

Autor receptu: martamm

Preferujem zdravú výživu a snažím sa konzumovať čo najviac zeleniny. Veľmi mi pomáhajú rôzne šaláty, ktoré si pripravujem vo väčšom množstve a mám ich k dispozícii kedykoľvek v chladničke. Potom stačí pridať nejakú bielkovinu (losos, šunka, syr,kuracie, či iné mäso, cottage ap.) a sacharid (cestoviny, bulgur, pohánku, zemiaky, kus kus, ryžu natural) a rýchly obed, či večera je na svete. Pridávam recept na šalát, ktorý som si dnes pripravila.

8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Pór nakrájame na kolieska a ešte posekáme, ľadový šalát nakrájame na kúsky (môžeme aj natrhať),rajčiny na štvrťky, fenikel na rezančeky, mrkvu a zeler nastrúhame na hrubom strúhadle, mne poslúžil robot.
  2. Zeleninu postupne vkladáme do veľkej misy, pridáme orechy, mätu piepornú, olivový olej a citrónovú šťavu, zamiešame. Nesolíme !!! - zelenina vydrží dlho chrumkavá. Môžeme podávať ako prílohu, alebo s pridaním vyššie spomínaných ingrediencií ako hlavné jedlo. Olivový olej môžeme zameniť za akýkoľvek za studena lisovaný olej, mne sa osvedčil orechový, aj sezamový.