Svieži jablkový koláč Prskalio

Autor receptu: matus113

Vynikajúci ľahký koláčik

4-5
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 170  °C

Postup

  1. Oddelíme si 6 žĺtkov od bielkov. 120 g práškového cukru pridáme do žĺtkov a rozmixujeme. Pridáme 100 ml oleja, 100 ml studeného mlieka, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžičky obyčajného kakaa a 120 g polohrubej múky. Spolu rozšľaháme.
  2. Keď je cesto vymiešané vylejeme ho na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na 20 minút. Ďalej si pripravíme 6-7 jabĺk, ktoré si ošúpeme a postrúhame.
  3. Zo zvyšných 6 bielkov vyšľaháme sneh. Do postrúhaných jabĺk dáme sneh a pridáme 1 vanilkový cukor. Premiešame.
  4. Po 20 minútach je cesto napoly upečené a naň vylejeme pripravenú zmes. Rozotrieme po celej ploche a dáme ešte do rúry na 15 minút. Upečený koláč polejeme čokoládou.