Svieža torta

Autor receptu: janka1710

Jednoduchá tortička, ktorú bez problémov zvládnu aj začiatočníčky :-)

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme si piškótu. Vajcia vyšľaháme do peny a postupne pridáme cukor, vanilkový cukor a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej a múkou vysypanej formy a upečieme.
  2. Tvarohovú plnku si pripravíme a dáme stuhnúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom (množstvo záleží od toho, ako to chcete mať sladké) a s malým množstvom broskyňovej šťavy (z kompótu). Potom k tejto zmesi primiešame vyšľahanú šlahačku (1ks).
  3. Korpus si prekrojíme a potrieme troškou broskyňovej šťavy. V 0,5l vody zmiešame džús v prášku spolu so zlatým klasom a privedieme k varu. Po stuhnutí "puding" vylejeme na spodný plát korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Na stuhnutý puding vylejeme tvarohovú plnku a prekryjeme vrchným plátom korpusu. Vrch potrieme tenkou vrstvou šľahačky a naukladáme broskyne. Broskyne potrieme želatínou, ktorú si spravíme podľa návodu. Nakoniec tortu dozdobíme zvyšnou šľahačkou.