Svieža torta
Autor receptu: janka1710
Jednoduchá tortička, ktorú bez problémov zvládnu aj začiatočníčky :-)
8 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Urobíme si piškótu. Vajcia vyšľaháme do peny a postupne pridáme cukor, vanilkový cukor a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej a múkou vysypanej formy a upečieme.
- Tvarohovú plnku si pripravíme a dáme stuhnúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom (množstvo záleží od toho, ako to chcete mať sladké) a s malým množstvom broskyňovej šťavy (z kompótu). Potom k tejto zmesi primiešame vyšľahanú šlahačku (1ks).
- Korpus si prekrojíme a potrieme troškou broskyňovej šťavy. V 0,5l vody zmiešame džús v prášku spolu so zlatým klasom a privedieme k varu. Po stuhnutí "puding" vylejeme na spodný plát korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Na stuhnutý puding vylejeme tvarohovú plnku a prekryjeme vrchným plátom korpusu. Vrch potrieme tenkou vrstvou šľahačky a naukladáme broskyne. Broskyne potrieme želatínou, ktorú si spravíme podľa návodu. Nakoniec tortu dozdobíme zvyšnou šľahačkou.