Svieža letná torta alebo torta ku dňu otcov

Autor receptu: nikus254

16
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddelíme si žĺtka od bielkov a pridáme k nim práškový cukor. Vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny. Do tejto zmesi potom pomaly zapracujeme vyšľahané bielka. Pečieme 20- 25 min. pri teplote 180°C.
  2. Krém: Všetky suroviny okrem smotany na šľahanie spolu vyšľaháme ( šľaháme na najnižšom stupni). V ďalšej miske si vyšľaháme smotanu a potom ju pridáme k zmesi. Krém potom natrieme na vychladený korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme ovocnú želatínu.
  3. Ovocná želatína: Do hrnca si dáme ovocie podľa vlastného výberu a pridáme k nemu práškový cukor. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka. Potom ho už len dáme na tortu a necháme stuhnúť. Dobrú chuť :))