„Sviečková“ z červenej repy
Autor receptu: dada777
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú zeleninu. A podarilo sa, sviečkovú pripravujem z červenej repy a je naozaj veľmi chutná a tiež zdravá. Ja ju pripravujem pre bezmliečnu diétu, použila som pohánkový jogurt. Samozrejme je možné použiť akýkoľvek iný rastlinný jogurt, alebo pre mliečnu verziu klasický jogurt z mlieka. Nechajte sa inšpirovať...
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si umyjeme a osolíme a na troche oleja ich prudko opražíme. Potom k mäsu pridáme na menšie kocky nakrájanú červenú repu a zalejeme vodou a varíme. Ja som na toto množstvo dala asi 1,5 až 2 hrnčeky vody. Vody nedávame naraz veľa, radšej ju potom prilejeme.
- Keď je mäso i repa mäkká, tak si mäso dáme nabok do misky a na kocky nakrájanú repu si s trochou šťavy rozmixujeme do hladka.
- Túto rozmixovanú zmes vylejeme späť do zvyšnej šťavy a zahustíme špaldovou múkou rozmiešanou v troche teplej vody. Nakoniec pridáme pohánkový jogurt a necháme krátko povariť a podľa chuti ešte dosolíme.
Podávame s knedľou, najlepšie domácou.
Dobrú chuť!