Sviatočné škoricové trubičky

Autor receptu: archaa

30
porcií
10 minút
príprava
4-6 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a odložíme na chvíľu do chladničky.
  2. Maslo zasa vyšľaháme s cukrom a škoricou, pridáme múku a smotanu. Do tohto krému zľahka primiešame sneh z bielkov a necháme v chladničke hodinku odpočívať.
  3. Rúru predhrejeme na 220 stupňov.Plech vystelieme papierom na pečenie a 1 ČL pripraveného cesta naň natenko rozotrieme do oválneho tvaru. Na jeden plech rozotrite asi 3-4 oválne placky a dajte piecť na strednej mriežke 4-6 minút. Doba pečenia záleži od vašej rúry, tak ozaj odporúčam sledovať, aby sa vám nespálili. Placky by mali mať jemnú hnedú farbu, vtedy sú správne upečené.
  4. Placky ihneď po vybratí z rúry zrolujeme z dlhšej strany do tvaru trubičky pomocou drevenej varešky, na ktorú placky namotáme a necháme vychladnúť. Podotýkam, že vychladnuté sú takmer okamžite, preto dávajte pozor, konať musíte rýchlo.
  5. Varešku vyberte a trubičky pocukrujte práškovým cukrom.