Svätomartinské rožteky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Svätomartinské rožky sú viac známe pravdepodebne v Čechách ako na Slovensku. Rožky
piekli z kysnutého cesta. Ja
som ich dnes piekla, tak som zvolila tento názov. Tieto rožteky sú fajné, ako z lístkového
cesta.
10 minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Do misky si dám suroviny na cesto,
- rukou ich spojím
- a ešte cesto prehnetiem, aby bolo pekné hladké. Uložím do mikrotenového sačka a uložím do chladu, najlepšie cez noc, aspoň na 12 hodín. Ked postojí aj dlhšie, nič sa nestane. Ja som robila rožky asi po 15-tich hodinách.
- Potom cesto rozdelím na 4 časti, z každej urobím guľku
- a rozvaľkám na tenko do kruhu. Kruh rozdelím na 8 trojuholníkov a na každý, na vonkajšiu stranu trocha plnky. Plnku si môže každý zvoliť podľa chutí. ja som zvolila orechovu.
- Potom každý trojuholník stočím a sformujem rožtek.
- Uložím na vymastený plech a upečiem.
- Pekne do zlatista.
- Ešte teplé pocukrujeme pr. cukrom.