Švajčiarska syrová polievka
Autor receptu: skela
Kedysi dávno v bratislavskom Večerníku vychádzala rubrika "Večera s Večerníkom". V tom čase som v sebe objavovala akúsi kuchársku vášeň, preto som si recepty vystrihovala a nalepovala. Postupne som ich skúšala. Väčšina zapadla do zabudnutia, okrem dvoch - tejto polievky a jedného šalátu, najjednoduchšieho, aký sa vôbec dá vymyslieť. Ten zverejním inokedy. Táto polievka síce na to nevyzerá, ale chutí vynikajúco. Je jednoduchá na prípravu, suroviny i čas. Vyskúšajte!
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripavíme si 1 liter vývaru, necháme ho vychladnúť.
- Tvrdý syr nastrúhame na jemno. Čím lepší syr, tým lepšia polievka.
- Do hrnca dáme olej, strúhanku, syr a za stále "odškrabávania" dobre popražíme.
- Zalejeme vychladnutým vývarom, miešajúc privedieme do varu. Syr prichytený na dno hrnca sa pritom uvoľní.
- V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajíčkom, prilejeme k polievke.
- Povaríme 5 min., nastrúhame trochu muškátového orieška (veľmi dôležitá prísada) a jemne okoreníme. Nesolíme - syr a vývar sú slané dostatočne.
Petržlenová vňať či pažitka nič nepokazia.
Vzhľadom neupúta, ale chuťou očarí!