Sušienky z ovsených vločiek na dva spôsoby
Autor receptu: mirkajan
Tento recept som našla v časopise Gourmet, bezlepková a vegánska úprava je podľa mňa.
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suché suroviny vysypte do misy a premiešajte. Pridajte zmäknutý Alsan bio (maslo) a rukami mieste dovtedy, kým zmes nemá konzistenciu drobeničky.
- Potom pridajte arašidové maslo (vajce) a rukami miešajte, kým nezískate kompaktné cesto. Z cesta odoberajte kúsky vo veľkosti vlašského orecha, vytvarzjte do guličky, ktorú položte na plech vyložený papierom na pečenie a mierne sploštite dlaňou ruky. Ja som ešte na vrch každej sušienky nasypala štipku trstinového cukru.
- Pečte pri teplote 180 °C cca 20 min., alebo kým na povrchu mierne zozlatnú. Nechajte vychladnúť a až po vychladnutí dajte dole z plechu, vo vegánskej a bezlepkovej verzii sú tesne po upečení ešte mäkké, rozsypali by sa.