Sušené bravčové mäso

Autor receptu: vojna

Toto mäso robievam keď bravčové stehno je v akcií.

15 minút
príprava
80 minút
na 110-70 °C

Postup

  1. Bravčové stehno rozdelíme na 4 časti a poprepichujeme vidličkou. Do vody dáme rýchlosoľ, med, kurkumu a papriku. Prehrejeme a miešame kým sa nerozpustia. Mäso dáme do nádoby z vrchnákom polejeme pripraveným roztokom a poriadne ho v tom roztoku pomiagame. Prikryjeme vrchnákom a uložíme na 4-5 dni do chladničky. Niekoľko krát ho otočíme.
  2. Potom ho vyberieme z nálevu a osušíme utierkou. Teplovzdušnú rúru si predhrejeme na 110°C. Mäso položíme na rošt a dáme na strednú poličku do rúry. Desať minút ho pečieme, otočíme a ešte desať minút ho pečieme. Potom teplotu stiahneme na 70°C a sušíme ho občastním otáčaním 60 minút. Po skončení mäso dáme do utierky, po kúskoch samostatne, urobíme kapsu a zavesíme na 2-3 týždne na balkón. Je potrebne priebežne kontrolovať či nám vyhovuje.