Ovocný koláč
Super nadýchaná a šťavnatá bublanina
Autor receptu: lowy
Milí moji, vždy keď sme robili bublaninu, tak som sa obával, či to nebude suchár s ovocím, ku ktorému treba liter vody
alebo čaju. Pri tomto recepte sa podobných vecí vôbec nemusíte báť. Je fantastická od prvého sústa až po posledné a
krásne nadýchaná, šťavnatá a to aj na druhý deň.
Ak sa samozrejme druhého dňa dožije, čo veľmi nepravdepodobné :)
20 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Dáme si rozohriať rúru na 180 stupňov. To len aby ste potom nemuseli čakať, pretože príprava cesta je rýchla.
- V miske najprv poriadne zmiešame vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
Tu si dáme záležať, aby sme pri šľahaní dosiahli čo najhustejšiu nadýchanú penu. Nepodceňujeme tento krok, pretože tu sa rozhodne ako nadýchaná bude naša super bublanina :)
Najlepšie to spraví robot, skúšal som to aj ručne je to makačka a trvá to 3-krát dlhšie, nevzdajte to :)
- Do peny za pomalého miešania, teda skôr podmiešavania, pridávame najprv olej a mlieko.
- Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva. A potom postupne, lyžicu po lyžici, tiež za podmiešavania pridávame do masy. Pokračujeme pokým sa všetko nespojí. Trpezlivosť! Miešajte pomaly! Ináč nebude taká ako Vám tu sľubujem... :)
- Na plech dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Potom už iba navrch pokladáme ovocie a dáme piecť na 180 stupňov na 25 min.
Po upečení necháme vychladnúť a papáme.
Viem, že je to ťažké vydržať, ale počkajte aspoň 20 minút, ináč sa popálite ovocím ako ja :)
Dobrú chuť a kľudne sa ozvite ako sa Vám podarila.
S pozdravom rodina Vozár-Löwy.