Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: alicka80
Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život, tam je však uvedený ako pečeňové žemle. Ja som si ho trošku upravila, keďže môj manžel nemá rad pečienku. Mala som doma anglickú slaninu a šunku....takže čo mi prišlo pod ruky :-)
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, do inej misky preosejeme múku a uvarený zemiak si nastrúhame.
- Keď máme hotový kvások, pridáme ho k múke, pridáme soľ, olej, smotanu a postrúhaný zemiak. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť cca 40 minút. Ja mám nemenovanú misku, takže som to mala za 10 minút. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a pokrájame na ....ja na štvorce :-) ktoré potom plníme zmesou pokrájanej slaninky a šunky.
- V pôvodnom recepte bolo, že do plátku slaniny zabalíme kuraciu pečienku, opražíme na oleji a týmto plníme cesto. Určite to je tiež veľmi chutné.
- Z naplnených štvorcov som urobila obdĺžniky a tento tvar som vtrepala do formy na srdiečka. Natrela som ich ešte žĺtkom a dala do rúry na 20 minút.
- Z tejto dávky sa mi podarilo urobiť 18 srdiečok. Samozrejme dajú sa plniť podľa vašej fantázie. Ja som ich ešte zabudla posypať sézamom, takže vy nezabudnite :-)