Šúľance (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V piatok zvyknem variť niečo z múky. Myslela som si , že mám ešte v mrazničke slivkové alebo marhuľové guľky , no nenašla som nič . Rozhodla som sa , že spravím šúľance so strúhankou.

Postup

  1. Uvarila som zemiaky v šupke . Po vychladnutí som ich očistila .
  2. Odvážila som si 50 g škrobovej múčky , 50 g detskej krupice a 100 g hrubej múky . Primiešala som 1 čl soli . Na to som nastrúhala zemiaky , pridala jedno celé vajíčko . Vypracovala som cesto.
  3. Cesto som rozdelila na 2 časti a z každej som spravila valček . Z valčeka som si odkrajovala kúsky cesta a tie som ešte prerezala na 3 časti. Z každej časti som spravila valček.
  4. Vo vriacej slanej vode som šúľance vyvarila. Do malého pekáčika som dala 1 pl kopcom domácej bravčovej masti .Uvarené som vybrala , pomastila. Od horúcich šúľancov sa mi masť roztopila.
  5. Na suchej panvici som opiekla strúhanku . Strúhanku som osladila práškovým cukrom a vysypala som ju na uvarené šúľance.
  6. Časť surových šúľancov som dala rozložené na tácke do druhého dňa do mrazničky . Zamrznuté som dala do igelitového vrecka a vrátila do mrazničky . Budem mať nabudúce rýchlo pripravený obed.