Šuhajdy

Šuhajdy s netradičnou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: danda3

V špajze som objavila zabudnuté mandľové maslo a keďže nemám nič napečené, bude aspoň niečo. Urobila som ich z bielej aj tmavej čokolády, hneď mám dva druhy :)

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo som dala do kutru, pridala som nasekané datle a brusnice, množstvo podľa chuti, tých brusníc asi za hrsť. Môzu ostať kúsky, nemusí to byť do hladka.
  2. Čokoládu tmavú (zmiešala som rôzne druhy) a čokoládu bielu dáme rozpustiť nad parou, tuk pridáme podľa potreby, nemala by byť riedka. Dávala som kokosový tuk. Na dno košíčkov nalejeme lyžičku polevy.
  3. Teraz pridáme plnku.
  4. A zalejeme čokoládou. Ozdobíme a dáme stuhnúť.
  5. Bála som sa, že budú slané, ale čokoláda to vyladila. Tmavých mi vyšlo 30 ks, bielych 24 ks. Už sú v mrazáku a čakajú na Vianoce.