Šuhajdy s mandľovou plnkou

Autor receptu: jenni

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Rozpustenú čokoládu nalejeme na dno košíčkov a na boky. Do každého košíka nalievame približne jednu menšiu polievkovú lyžicu (záleží od veľkosti košíkov). Košíky uložíme do chladu aby poriadne stuhli.
  2. Kým čokoláda tuhne, pripravíme si plnku. Trstinový cukor si namelieme alebo zmixujeme na jemno. Cukor zvaríme s mliekom a postupne do horúceho pridávame pomleté mandle a alsan. Varíme, kým nám plnka trochu nezhustne. Do plnky pridáme podľa chuti rum.
  3. Vychladnutú mandľovú plnku rozdelíme rovnomerne do košíkov a zalejeme zvyškom čokolády. Košíky znova odložíme do chladu a necháme poriadne stuhnúť. Kým čokoláda nie je úplne stuhnutá, môžeme dozdobiť podľa vkusu.