Šuhajdy s mandľovou plnkou
Autor receptu: jenni
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Rozpustenú čokoládu nalejeme na dno košíčkov a na boky. Do každého košíka nalievame približne jednu menšiu polievkovú lyžicu (záleží od veľkosti košíkov). Košíky uložíme do chladu aby poriadne stuhli.
- Kým čokoláda tuhne, pripravíme si plnku. Trstinový cukor si namelieme alebo zmixujeme na jemno. Cukor zvaríme s mliekom a postupne do horúceho pridávame pomleté mandle a alsan. Varíme, kým nám plnka trochu nezhustne.
Do plnky pridáme podľa chuti rum.
- Vychladnutú mandľovú plnku rozdelíme rovnomerne do košíkov a zalejeme zvyškom čokolády. Košíky znova odložíme do chladu a necháme poriadne stuhnúť.
Kým čokoláda nie je úplne stuhnutá, môžeme dozdobiť podľa vkusu.
|