Suflé torta s lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého zamiešame orechy a múku. Pečieme na plechu, na ktorý si vymastíme vyznačené okrúhle tvary, a posypeme múkou. Rovnomerne na vymasteneé a múkou vysypané plochy rozdelíme hmotu a pečieme pri 180 – 200 o C asi osem minút. Upečené cesto hneď podrežeme a dáme dole z plechu.
  2. Dáme variť mlieko s cukrom. Do misky dáme krémový prášok a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko vrie, prilejeme zmes krémového prášku a varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť a postupne primiešame maslo. Keď je krém vymiešaný, pridáme rozmrazenú lesnú zmes a dobre vymiešame.
  3. Krém rovnomerne rozdelíme na plátky. Naplnenú tortu dáme do chladničky. Na vrch si zarobíme cukrovú polevu a boky môžeme obsypať mandľami alebo orechmi.